4 Porscheketiers: gedruppel binnen en buiten

Het vredig dorpje Sint-Lievens-Houtem werd zondagmorgen 19 mei opgeschrikt door een lichte aardbeving welke onze boxers te weeg brachten. De vriendelijke buren van Robby & Nathalie heetten onze bolides echter graag welkom en boden ons een krasvrije parkeerplek aan. De kwaliteitstuin van de Kwaliteitslagerij wordt zowat elk jaar verder overdekt, gelukkig maar want de weergoden waren dit jaar wat minder gul. De koffie met gelijknamige koeken deden ons ontwaken, wel geen krant bij het ontbijt maar een stevig roadbook van 180 km.

De 4 Porscheketiers zouden geen musketiers zijn als ze niet als eerste het pad opgingen voor verkenning. Eenmaal ook de volgers vertrokken waren voor de rit, kwamen we al snel op kleinere wegen terecht met hier en daar wat gedruppel. Naarmate de rit en de dag zou vorderen, werden de wegen spontaan breder, sneller en mooier.

’s Middags wachtte het Kasteel van Huizingen de dappere ridders van de orde der Porschisten op met een charmebuffet. Onze paarden werden buiten gestald en toonden duidelijk de eerste sporen van moeder aarde.

De namiddagrit nam ons mee tot op franstalige wegen die ons als vlaamse immigranten graag politie (zonder-k) asiel aanboden. De Waalse kermiskoersen daagden ons roadbook echter uit om er wat extra kilometers bij te doen.

Het einddoel in Oosterzele bij de Stokerij Van Damme was een verademing, alsof de tijd werd teruggedraaid tot toen er nog geen Porschisten bestonden. De gids vertelde ons meer over koeien en stallen dan over het stoken van de gepatenteerde Balegemse graangenever, maar we begrepen natuurlijk dat een fles vullen langer duurt dan ze te ledigen. Na de rondgang schotelde boerin Dominique ons een stevig avondmaal voor, met ‘druppels’ naar believen, geelkleurige advocaat met aromatische genevernevel, pralines van chocolade in een badje van genever, .. ja de dag begon met gedruppel buiten en dat namen we graag mee naar binnen.
Knap werkt van onze 4 Porscheketiers en hun prinsessen!

Foto’s