Ardennenweekend 2018: zelfs regen geen spelbreker.

Net als bij de vorige edities waren we te gast in Hotel Quartier Latin in Marche-en-Famenne. Met zijn afgesloten garage, mooie kamers en fijne maaltijden behoort dit hotel tot de betere zaken in de regio.
Waarom een Vlaamse krant de ‘vol-au-vent’ van het huis bekroonde met 10 punten konden we bij de lunch zelf proeven. Maar, waren we niet gekomen om te rijden?

Tijd dus voor de rit op zaterdag, vakkundig voorbereid door secretaris Magali en Claude. Het roadbook stuurde ons zuidwaarts. Alles verliep letterlijk en figuurlijk op wieltjes tot in het slot van de rit wegenwerken de te volgen weg versperden. Claude vervloekte de wegbeheerders die het hadden aangedurfd na de laatste controlerit de barricades te sluiten. Mogelijk hadden ze in de berm geduldig gewacht tot de laatste passage van de rode 911 cabrio om daarna de weg af te sluiten. Zat Di Rupo in het complot of was het Charles Michel himself die iets heeft tegen wagens uit Züffenhausen?
Whatsapp en sms berichten met mogelijke oplossingen gingen over en weer. Maar de ware Porschist is voldoende inventief om zelf tot een oplossing te komen. Zelfs als de oplossing een uitdagende passage door het bos is, schrikt dat niet af. Heeft een 4S immers geen aandrijving op alle wielen? En een 993, daarmee kan je desnoods het Ardennenoffensief herhalen. Geen vuiltje aan de lucht dus.
Een andere oplossing was een stukje E411 berijden, maar even uitdagend was deze oplossing uiteraard niet.
Iedereen kwam mooi op tijd aan in het hotel waar we genoten van een uitgebreid diner.

Op zondag ging het noordwaarts. Onderweg kruisten we tal van ander mooi speelgoed. Deze dag was blijkbaar ook door andere clubs uitgekozen om het bochtenwerk wat bij te schaven. De wegen lagen er nat bij, het landschap liet zich onder een dreigend wolkendek met mondjesmaat bewonderen. Desondanks bleef de sfeer goed.
Onderweg hoopten we in Heyd bij een bekende Gentse volkszanger op de koffie te gaan, maar hij gaf niet thuis.

Voor de lunch kozen we dit jaar ‘Au Moulin de Hamoul’ waar chef Eric Grévisse en zijn team lekkere Franse keuken uit de keukenhoed toveren.

En zo kwam een eind aan een intensief weekend Porsche rijden. Een weekend dat al inspiratie bracht voor een organisatie in 2019: een meerdaagse uitstap naar de Moezel.

Magali en Claude zorgden voor een zeer afwisselend roadbook. Ook al deden weer- en stratenmakers een poging om de pret te verstoren, daar zijn ze niet in geslaagd.
Proficiat, maar vooral … bedankt!

Op 28 oktober sluiten we het seizoen af met de ‘Marc Hellinckx Memorial’.

Foto’s