Meer dan 32 bochten!

Begin juni ’21: het overlegcomité laat voor de Horeca opnieuw binnenactiviteiten toe. Onze voorzitter stuurt het commando ‘en route’ uit en nauwelijks 4 weken later toeren we met Porschisten door de ruime regio La Roche. Een huzarenstukje met bovendien tot vlak voor de start enkele obstakels.
Op zaterdag worden we geconfronteerd met nieuwe wegenwerken in Barvaux, dus snel een hulplijn gebeld om een aangepast stukje roadbook te printen. Mooi opgelost dachten we. Zondagmiddag, een uurtje voor de start van de rit: kersvers Porschist Jan M. doet melding van een omleiding, de weg tussen Samrée en La Roche is onderbroken voor een race. Inderdaad, de jaarlijkse ‘Course de Côte’ vanuit La Roche wordt gereden. Die ‘Course de côte’, met een wagenpark van formulewagens tot afdankertjes, kan ons als kijkstuk normaal wel bekoren, maar komt nu wel uiterst ongelegen. Situaties 3 tot 6 van het roadbook kunnen we schrappen. Dit werd very-last-minute opgelost met een alternatieve weg naar Cielle waar situatie 7, vlak naast de kerk, netjes op onze doortocht wacht.
Clubritten veroorzaken normaal minder stress momenten, zo vlak voor de start, maar wat is nog normaal na anderhalf jaar pandemie.
Gelukkig was het daarna genieten van deze mooie regio, gezellig getater bij de tussenstop in L’ Ecurie (Petite Mormont) en na de rit napraten aan de gloednieuwe tafels van Bistro T’32 in Rendeux. Miguel en Steven openden pas begin mei hun nieuwe zaak, ook voor hen was het aanpassen om onze groep te ontvangen. Net zoals het roadbook viel ook dit in de juiste plooi.
Anderhalf jaar bleef de pauzeknop ingedrukt, bijgevolg tijd om ook voor het najaar het programma aan te vullen.

Foto’s.