Openingsrit: Getest maar niet positief!

31 maart ’19: start van de zomertijd dus de klok een uurtje vooruit draaien. Net deze dag had Erwin uitgekozen voor de start van het Porschisten seizoen. Het weerbericht kondigde minder mooi weer aan, maar dat bleek een misser.
Starten deden we bij Oldtimerfarm in Aalter. Zaakvoerder Xavier had de garage getuned tot een unieke ontbijtruimte. De verse koffiekoeken en dito broodjes waren heerlijk.
Top om op deze locatie het seizoen te mogen starten.

Bij aankomst in Aalter dook het eerste probleem op: hoe vang je een rij met meer dan 30 Porsches in één camerabeeld. Niet dus.
De attente lezer heeft het al opgemerkt: deze rit was al bij de start een voltreffer.

Het rijden dan. Via o.a. Wingene, Torhout en Gistel doken we de Westhoek in:
Diksmuide met zijn toren en Dodengang, Fintele, rivieren en kanalen, stille getuigen van de grote oorlog, her en der verspreid in het vlakke landschap… Deze regio heeft veel te bieden. Niet in het minst gezellige afspanningen.

Voor de lunch hielden we halt in ’t Hof van Commerce in Alveringem. De soep en de ‘stuten‘ smaakten in dit unieke decor met een al even unieke bazin. Ondertussen raasden coureurs, in ijltempo op zoek naar Wevelgem, voorbij de zaak. Qua timing kon dit wel tellen.

Tijd voor een ommetje door Frans Vlaanderen. Les Chtis hadden zich bijzonder uitbundig uitgedost. Niet om onze bollides te bewonderen, maar om carnaval te vieren. Even uitbundig was de Gendarmerie Nationale, blaasinstrument in de aanslag, met het uitvoeren van alcoholcontroles. Meer dan de helft van onze chauffeurs (sommigen zelfs 2 keer) onderging een test. Niemand werd positief bevonden. Top.

De rit werd afgesloten in Nieuwpoort in ’t Visserke. Tijdens het aperitief maakten we kennis met de aimabele voorzitter van de plaatselijke Oldtimerclub Leopard. Chef kok Ghys en zijn team serveerden een lekkere maaltijd. Hopelijk was dit ook voor de nieuwe leden een meevaller.

Met deze uitmuntende opener van het Porschisten seizoen, zijn we opnieuw vertrokken voor een jaar rijden en genieten. Volgende afspraak in Francorchamps.

Foto’s