Trejen was even Porschecentrum

Zaal Trejen in Erembodegem (Aalst) was opnieuw goed gevuld voor de ledenvergadering. Onze harde kern was paraat; nieuwe leden kwamen aanvankelijk schoorvoetend kennis maken met Porschisten, zij werden snel opgenomen in onze Porsche familie. Met enkelen, die door omstandigheden in 2018 geen ritten konden rijden, was het een blij weerzien.

Dankzij de lading foto’s die Hendrik ons na iedere rit bezorgt (waarvoor dank!), zagen we een mooie terugblik op het voorbije jaar.

Waren we echt zo vaak onderweg, en zaten we echt zo vaak op restaurant? Is dit een Porscheclub of een culinair gezelschap? De voorzitter beklemtoonde in zijn nieuwjaarsrede dat bij Porschisten de punten voor sfeer en gezelligheid eveneens belangrijk zijn.
Oef! De terrasjes en restaurants horen er duidelijk bij.

Maar uiteraard is het rijden minstens even belangrijk. Het programma 2019 bleek bij de voorstelling bijzonder goed gevuld. De ritten zijn in volle voorbereiding, hotelovernachtingen werden geboekt, tips bij het maken van een roadbook worden uitgewisseld.

Tussendoor werden Armand, Rik en Wim gehuldigd. Zij bleken in 2018 het vaakst aanwezig bij de organisaties. Proficiat heren! Maar uiteraard ook proficiat aan de respectievelijke dames die telkens, met het roadbook in de hand, zorgen voor de juiste weg.

Gastspreker Dimitri Laneau van Glince kon de aanwezigen boeien met een snelcursus autowassen voor gevorderden, beter bekend als ‘detailing’. Na wassen, kleien, polieren, coaten, … is je wagen als nieuw: The Porsche’s so bright, I gotta wear shades. (Of was het the future waarover Timbuk3 zong?)

2019: de Porsches mogen binnenkort van stal!

Foto’s