Zeeland: zon en water

Op 18 juni nodigde Wim ons uit naar Zeeland. Meer bepaald brasserie ‘Le Bateau’ in ‘Marina Port Zélande’ was de bestemming.

In Hotel-Restaurant Otus (Wetteren) werd verzameld voor het ontbijt en de gebruikelijke administratieve plichtplegingen.
Al bij de start was het zonnetje paraat en dat zou de rest van de dag zo blijven. Met temperaturen die naar 30° en meer klommen was het bij de stops zoeken naar verkoeling.

Via de bijna 7 km lange Westerscheldetunnel kwamen we in een mooie regio, vaak onder de zeespiegel gelegen. Met de Deltawerken werd het land beveiligd tegen de zee. Water was op onze route in overvloed aanwezig. Verder opvallend: de netheid en kwaliteit van het wegennet en de knap ingerichte rotondes.

We reden via de imposante Zeelandbrug  (geopend in 1965) over de Oosterschelde. Deze brug zorgt voor een snelle verbinding tussen Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland.

Voor de afsluitende drink reden we naar ‘De 5 Weeghen’ in Nieuwvliet. Een locatie die door de club al eerder bezocht werd.

Een eerste lading foto’s van Hendrik en Fabian (waarvoor dank!) werd gepubliceerd op onze fotopagina.