Autoworld Brussel: 70 jaar Porsche

Om niet volledig in een winterslaap te sukkelen, hebben we een extra event voorzien op zondagmorgen 16 december 2018, 10h00.

Mocht het je totaal ontgaan zijn, dit jaar viert ons legendarische merk uit Zuffenhausen zijn 70e verjaardag. In 1948 toonde Ferdinand en zijn zoon Ferry  Porsche voor het eerst een kleine sportwagen, gebaseerd op de Volkswagen die ontwikkeld werd door Ferdinand. De motor was gebaseerd op de Volkswagen 4 cil. boxer van 1.131 cc, de versnellingsbak en het stuurhuis kwamen ook van Volkswagen. Die eerste 356 was een spider. Hij won meteen de eerste wedstrijd waaraan hij deelnam.  In augustus van hetzelfde jaar volgde een coupé, waarvan 50 ex. werden gebouwd. De rest is geschiedenis. Porsche groeide uit tot één van de meest succesvolle sportwagenmerken ooit en ook vandaag staan zowel de nieuwe als de oude modellen hoog op het verlanglijstje van mening liefhebber.
Vier jaar geleden wijdde Autoworld reeds een tentoonstelling van wereldklasse aan het werk van Ferdinand Porsche. Voor de nieuwe tentoonstelling ligt de nadruk volledig op de geschiedenis van het merk. Die wordt verteld aan de hand van meer dan vijftig unieke modellen en racewagens. We kunnen niet enkel rekenen op de steun van Porsche België, maar ook van het Porsche Museum in Zuffenhausen en van talrijke verzamelaars.

Afspraak aan de inkom van Autoworld Jubelpark Brussel, zondag 16.12.2018 stipt om 10h00.

De prijs van slechts 25,- Euro omvat de inkom en een bescheiden hapje en drankje om het jaar fiinaal af te sluiten.

Inschrijven