Ook voor Memorial is zonnetje paraat.

Het verse winteruur bevestigde dat dit de slotrit van het seizoen moest zijn. De hoge temperaturen van de vorige ritten werden ons veel te eentonig, blij dus dat we deze rit konden starten bij slechts 3°C en wat ijskrabben. Vanuit Aalst ging het dan ook nog eens naar het noorden, het kwik zou zelfs geen 10°C halen. De zon had zich wel weer ingeschreven, al had één wagen duidelijk liever regen gehad gezien zijn eigenzinnige ruitenwissers ons vrouwelijk bestuurslid om de haverklap plaagden.

Onze ervaren voorzitter weet als geen ander hoe een perfect roadbook te maken. Hij zette er nu ook de omleidingen al in zodat we deze gewoon konden volgen. Volgend jaar plannen we mogelijk een rit met enkel en alleen omleidingen en kan het roadbook vervallen. Maar uiteindelijk kwam er toch een nieuwe hindernis als verrassing: een blauw vlak als situatie. Het bleek bij aankomst de niet te mijden veerboot in Langerbrugge te zijn. Met 8 wagens per overtocht werd het peloton opengetrokken, maar gaf de deelnemers wat tijd om bij te praten onder de koude zon bij het wachten op de volgende overzet. De ruim 2000 PK Porsches die telkens op de veerboot geparkeerd werden, verwaterden tot niets wanneer de kapitein het roer nam. De pijltjes aan de overkant zouden ons uiteindelijk tot in Nederland leiden, waar het asfalt steeds strakker is en er nog borden met 60 km/u bestaan.

Onze eindstop in Kalken is net als de Memorial zelf een bekende klassieker geworden, ideaal om het seizoen nog eens in 3 gangen door te kunnen praten en gemoedelijk af te sluiten. Uit de giften van onze sponsors LeDoux&Mortelmans, OldTimerFarm, JomaParts en VIP Detailing en de bijdragen van de leden, konden we een cheque van 1000 Euro opmaken voor steun aan het KinderKankerFonds. Onze erevoorzitter zaliger zag dat het goed was, zeker toen zijn jarige echtgenote ook nog eens in de bloemen werd gezet.

Foto’s