Cars ’n Questions: toeren door zonnig Pajottenland

Zondag 6 mei ’18: afspraak met organisatoren Erik en Tom voor een toer door het Pajottenland. Een unieke toer want gereden met een roadbook zonder bolletjes en pijlen, bovendien gekruid met vragen. Voor de teams, en voor de co-piloot in het bijzonder, een uitdaging om via de voorziene wegen het eindpunt in Ternat te bereiken.

Het mooie koetshuis in Strijtem (prachtige locatie!) fungeerde als startplaats. Daar werd bij de briefing snel duidelijk dat dit geen gewone trip zou worden.

Onderweg werd halt gehouden aan het door Pieter Breughel vereeuwigde kerkje van Sint-Anna-Pede. Ook de windmolen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek (bij de minder jonge Porschistenen zeker gekend uit hun jeugdperiode) en de Woestijn in Gooik zaten verscholen in het roadbook. En dan vergeten we nog publiekstrekker Gaasbeek te vermelden.

De vragen dan. Deze kwis op 4 wielen was voor Porschisten een aangename primeur. Bij aankomst in restaurant Conviva werd nog vlijtig geschreven én opgezocht. Die smartphone weet je wel. De jury had de handen vol om alles te verbeteren, puntjes te geven én af te trekken. Uiteindelijk kon Tom de laureaten bekend maken: de prijzen gingen naar Peter, Pierre en Jens.

Het diner op het mooie terras van Conviva was lekker, de sfeer uitstekend, het gezelschap enthousiast. Wat kan je als Porschist nog meer verlangen?

Foto’s