Zalige Porschisten Francorchamps Days

Zondag is een Hoogdag, zeker met een Porsche processie op het heiligste circuit ter wereld.

6h45 13°C De zon komt op. Mijn 6 cilinders beginnen te boxen, weldra samen met deze van nog 18 Porschisten ergens in dit land.
8h00 14°C Zonnig. Aangekomen in Boninne hangen we onze vlag uit. De chef van Restaurant Michel heeft woord gehouden en biedt ons met veel passie een meer dan compleet luxe-ontbijt aan, inclusief verleidelijke bubbels… best vroeg, maar één glaasje op deze Hoogdag mag.
9h30 18°C Licht bewolkt. Na het overlopen van het roadbook en de agenda mag iedere Porschist om beurt in pole-position. Het geroffel van onze bolides heeft de inwoners van dit kleine dorpje eveneens vroeg doen opstaan. Een parcours van 108 km langs Maas en Walen ligt voor de wielen. Prachtige glooiende landschappen, mooie verleidelijke wegen, vele rechte stukken tot er weer het zoveelste bord met ‘chicane’ opduikt. Maar het is dan ook de rit naar Francorchamps. Onderweg vele supporters, bevoorrading met bidons en zelfs tubes, waaruit bleek dat Luik-Bastenaken-Luik ons parcours had ingepikt.
11h30 23°C Zonnig. Aangekomen op het circuit om met wat file-rijden de VIP parking in beslag te nemen met o.a. onze S, GT en GTS en een gepimpte Macan. Eerst de sfeer en wat uitlaatdampen opsnuiven in de paddock. Enkele leden rijden de parade op het circuit. Daarna trekken we verder naar de F1 boxen waar onze vrienden van Poca en Porsche Mechelen ons verwelkomen. Het ontbijt is nog niet volledig opgebrand, maar we tanken toch al bij met hamburger en wat drank, één glaasje natuurlijk want dat mag op deze Hoogdag. Enkele Porschistes zijn er als de kippen bij om gehelmd mee te gaan racen. Aangemoedigd hierdoor, volgen enkele Porschisten hanen.
16h00 29°C Zeer zonnig. Voldaan van deze zalige en gevarieerde dag bleef ons nog één ding… Zuffen nach Hausen.

De Hoogmis is niet meer Pasen in Rome maar Porsche in Francorchamps. Het gamma op het circuit was bijzonder compleet, enkel een flat-six pausmobiel ontbrak nog, witte rook hebben we wel gezien. Die enkele druppels regen onderweg waren wellicht wijwater.

Amen.
Rij allen in vrede.
Porschisten vzw

Foto’s Rit
Foto’s Porsche Francorchamps Days