Een verrassend goed ingeklede rit…

Een betere zondag konden we niet kiezen als deze op 25 augustus in aanloop naar een derde hittegolf van het jaar.

Wanneer in Rendeux, een rustig dorpje met amper 2000 inwoners, een 40-tal Porschisten parkeren voor de familiezaak Goosse Tendance is dat lokaal wereldnieuws. De gastheer Jean-Paul, zelf Porschist, liet ons graag kennis maken met zijn grootste kledingzaak. De Porschist-piloten kozen voor koffie en koeken, al gingen enkelen – meestal vrouwelijke – copiloten al snel over tot shoppen. De piloten lieten hun bijrijders echter graag begaan wetende dat dit hen extra rijkrediet zou opleveren tijdens de rit.

De middagstop bij Chez Max in het Luxemburgse Weiswampach was echt de max. Dit moet zowat de meest luxueuze burgertent zijn in een prachtig klassiek decor waarna je nooit meer naar een McDonalds verlangt. Met een tankbeurt aan Luxemburgse accijnzen en een buitentemperatuur van 28°C die onze banden warm hield, was dit een geslaagde pitstop. De namiddagrit zou daarna de mooiste mengeling bieden van vergezichten en asfalt van het zuiverste soort. In Luxemburg zijn er beslist Porschist-politiekers gezien de perfecte staat van het wegdek, “zwarte zondag” krijgt daar duidelijk een andere invulling.

De eindstreep lag in Marche bij het vertrouwde Quartier Latin. De drink en het rijkelijk buffetdiner liet ons nog meerdere uren in open lucht vertoeven, al was het met dit extreme terrasjesweer wat trekken en duwen om uit de parasols een maximale schaduw te halen.

Om het in confectietermen uit te drukken…  Onze voorzitter had voor zijn dagrit duidelijk alles uit de kleerkast gehaald om beter te doen dan de voorgaande fantastische ritten van het seizoen. De snit en naad van het roadbook was perfect. De taille van de wegen was op onze maat uitgezocht met zowel XL-asfaltwegen als XS-sluipweggetjes. Het ritsen na het inhalen op de mooie landelijke wegen waar 89,99 km/u nog mag, liep gesmeerd. Het zwarte schoeisel onder onze wagens liet wel hier en daar enkele sporen achter op de glimmende Luxemburgse dansvloer.

Foto’s