Maten, Makkers, Maas: Le long de la Meuse

Zondag 3 juni hadden we wederom afspraak in Boninne.
Ditmaal op uitnodiging van POCA voor hun 15-jarig bestaan waar een 20-tal Porschisten graag zijn op ingegaan.

Na een lekker uitgebreid ontbijt zoals we dat kennen bij Restaurant Michel en de nodige instructies van de organisatoren, konden we onze wagens op het bolleke plaatsen en in de richting van het pijltje sturen.

Het werd een vlotte rit recht naar het zuiden, waar enkel een Maaskronkel en brocante in Crupet ons in verwarring brachten. Dan maar los door Dinant langsheen de terrasjes om verder te trekken naar Frankrijk. Mooie bosrijke banen waar zon en schaduw de vele cabrio-rijders plaagden. Na 130 km waren de bubbels meer dan welkom, al wachtten er de piloten nog enkele praktische proeven. Gelukkig geen echt rijexamen want anders stond de parking in Givet nu nog vol Porsches op zoek naar piloten met rijbewijs.

Na terugkeer in België werd het voor ieder duidelijk dat we de laatste 60 km als echte zondagsrijders konden doorbrengen en werden spontaan de terrasjes opgezocht. Het hoogtepunt, letterlijk, was de Citadel in Namen met uitzicht op de Maas en andere drankjes.

De kilometerkampioen was beslist onze plots vermiste Porschist Peter die zijn zieke copiloot halverwege de rit terug naar Oost-Vlaanderen reed, om even later terug aan de Citadel te verschijnen met een nieuwe copiloot. Misschien wel een idee voor onze volgende ritten: een verplichte copiloten-wissel tussen start en aankomst.

Terug in Boninne werden we verwend met hapjes gevolgd door meerdere vis-of-vlees gangen, noch vis noch vlees kon ook. Maar vooraf wisten de organisatoren ons nog voor enkele vragen te strikken (of waren het echt strikvragen?) waarbij ook onze Porschist Stef in de prijzen viel.

Finaal werd het “weeral” een zonnige rit met het kwik tot boven 25°C, net zoals bij al onze ritten dit jaar. Het was onze enige voorwaarde tot deelname en Poca heeft zijn belofte gehouden, waarvoor onze oprechte dank.