MHM – Slotrit 2022

Als afsluiter van dit prachtige Porschisten seizoen, restte ons nog de Marc Hellinckx klassieker. Een ochtendrit, die telkens culinair uitloopt tot laat in de namiddag.

Het ontbijt werd ons aangeboden door onze sponsor GDCauto in Zottegem. Tussen al zijn glimmende Porsches in, kregen we van Geert en partners een uitgebreid ontbijt geserveerd met een veelvoud aan opties die een Zuffenhausen catalogus wel kon evenaren.

Het roadbook voorzag vervolgens 3 uur wegenpret, het werden er 4. We zouden naar het noorden rijden en ooit terug zuidwaarts keren. De zonnige rit bood verrassend mooie landelijke wegen in een glooiend landschap aan de rand van de Zwalmstreek tot over de Schelde en verder naar het noorden tot aan het kanaal Gent-Terneuzen. Het veer in Langerbrugge kon de capaciteit van onze club amper aan, de motorclub net voor ons kon compacter overvaren maar geduld werd onze redding.  Eens de veerboot af werden wat later de huizen plots kleiner, de fietspaden breder, het asfalt beter… bleek dat we de Nederlandse bodem onder de wielen hadden zonder het goed en wel te beseffen. De terugweg naar eigen land verliep aangenaam zonnig bij 20°C zodat bij het passeren van het Donkmeer en zijn terrasjes even een zuiders gevoel opkwam.

Afsluiten deden we in het Notelaarshof in Opwijk. Onze mechanische paarden werden netjes op een rij geparkeerd voor de echte paarden op het hof. Gastvrouw Herlinde stak ons meteen in haar stallen voor het aperitief zodat we opnieuw omringd bleven van paardenkracht. Het degustatiebuffet stond een etage hoger opgesteld en zou niemand met honger laten. Als tussendoortje kwam een muzikaal duo voor ambiance zorgen met een mengelmoes van Les Lacs du Connemara en crème brûlée … een idee voor een clublied misschien?

Tot slot nog vermelden dat we consequent zijn en het seizoen wederom afsluiten met een gift van 1000 Euro aan het KinderKankerFonds, met dank aan de leden, de sponsors en de clubkas.


Foto’s