Porschisten onderweg in binnen- en buitenland

29 augustus was pas de 2de afspraak in onze beperkte 2021 kalender. In een organisatie van Erik en Tom werden de Porschisten door het Pajottenland gejaagd: een klassieker in de Porschisten historie.
Het roadbook diende last-minute te worden gewijzigd, onze printer liet het onaangekondigd afweten, kortom ook bij deze rit verliep de voorbereiding niet zorgeloos. Maar zoals steeds, alles komt uiteindelijk goed.
Uiteraad, zoals zo vaak de afgelopen zomer, liet de zon verstek gaan. Dat kon de pret niet drukken. Met een fantastische opkomst werd het een geslaagde organisatie. Aan de finish, het stijlrijke Kasteel van Lebbeke, werden we vergast op een lekker driegangenmenu.

Een dikke maand later stond onze najaarsmarathon gepland. Erwin en Hilde tekenden een rit uit om u tegen te zeggen. Vertrokken in de schaduw van Charleroi, reden we in één vlotte beweging naar Frankrijk, waanden ons even piloot op het circuit van Chimay, genoten van water langs de kant én op ons dak (zelfs heel veel water), om te eindigen in het domein van het kasteel Les Sorbiers in Heer. Tussendoor was het steeds weer genieten van glooiende landschappen en uitnodigend bochtenwerk.
“Een prachtige maar onbekende regio, en dat niet verder van huis” zo typeerde een Porschist deze rit.
Bij thuiskomst bleek de kilometerteller meer dan 450 km verder gedraaid.
Moe? Uiteraard, maar zeer gelukkig met deze toporganisatie.

Op 14 november a.s. verwachten we een massale opkomst voor onze traditionele afsluiter: de Marc Hellinckx Memorial. Een rit gekoppeld aan een goed doel: het Kinderkankerfonds mag ook in 2021 rekenen op onze steun.
Mocht het die dag regenen, we kunnen u verzekeren dat een Porsche niet krimpt in de nattigheid. Ik liet me zelfs vertellen dat de nieuwe modellen naast Sport ook een ‘Wet’ knop hebben. Of niet?

Foto’s