Ros Beiaardrit was top!

Terwijl het Ros Balatum in zijn stal in de keizerlijke stad Aalst nog aan het bekomen was van de glorierijke intrede op de Grote Markt, spoedden de Porschisten zich naar een nabij gelegen dorp aan de Dender. Bij aankomst bleken de pijnders niet op post om onze wagens, de motorkap nochtans voorzien van een logo met steigerend
paard, door het dorp te dragen. Dit was vrij ongewoon aangezien in Dendermonde alles met een paardenkop zonder morren wordt opgetild en rondgedragen. Getuige
daarvan de ommegang die op 29 mei ’22 door de straten van het dorp zal trekken. Volgens de lokale bevolking een ongezien spektakel dat slechts om de 10 jaar plaats heeft.
In Dendermonde wonen echter ook mannen die van aanpakken weten. Zo bv. Tom en Lucien Van de Winckel. Vastberaden gingen ze de uitdaging aan voor onze club een rit te organiseren. Een rit die vrij snel het etiket ‘volgeboekt’ kreeg opgeplakt.
We gingen van start aan de sporthal van Appels en trokken gezwind richting de heuvels van Geraardsbergen. Op de markt in Bar Guidon – uitbater Fred Penne was in een vorig leven wielrenner om den brode – was de streep getrokken voor de tussensprint. Als beloning kregen we geen punten voor de groene trui maar wel een authentieke Geraardsbergse mattentaart.
Via de Vesten, de Abdijstraat en de Bosberg, daar waar de wielergoden vaak de troefkaarten op de kasseitjes leggen, trokken we eventjes richting Vlaams Brabant. Ook in Gooik stond een paard ons op te wachten. Jammer genoeg is in dit Brabants trekpaard met de beste wil van de wereld geen beweging meer te krijgen.
Dan maar opnieuw naar de Schelderegio om te landen in restaurant Ter Schroeven in Hamme. Daar werden we als heemskinderen ontvangen en genoten van
een lekker diner.
Dankzij de inspanningen van Tom en Lucien werd het een top clubdag. We hopen dat ze in 2023 dit kunstje nog eens willen herhalen. Dan is er geen Ros Beiaardommegang en schrijven we zeker een ander verslag. Beloofd!

De volgende clubuitstap heeft plaats op 19 juni ’22. Ronny en Diane gidsen ons dan door het Heuvelland.

Foto’s