MHM ’19: tot voorbij het hol van Pluto

Het winteruur zorgde ervoor dat iedereen vroegtijdig aan de start verscheen in Erpe-Mere. Koffie en de gelijknamige koeken wachtten ons hartelijk op, het roadbook en de instructies waren overduidelijk zodat de 24 toen nog moddervrije wagens snel konden worden opgestart.

De wegen werden uitgekozen volgens het typisch Vlaams recept met rauw beton en bol asfalt, met weggetjes, smal, smaller, smalst… en ter overbrugging de bredere baan die ons snel tot aan een volgende landweg deed remmen. De echte Vlaamse kasseien lieten we graag over aan de fietsers, al zit de Zwalmstreek natuurlijk vol van deze addertjes onder het asfalt.

Bij de start grapte onze voorzitter nog dat enkele wegen tot maximaal 3,5 ton toegankelijk zouden zijn. Met de Boxster, Cayman en 911 van alle aard zou dit geen probleem zijn, al kwamen sommigen na de modderrit toch wel dicht in de buurt. Men zou best eens een programma maken ‘Boer zoekt (Vrouw met) Borstel’ om na het veldwerk en zeker voor zondag de weg te poetsen.

Na 118 situaties en ruim 2 uren toeren konden we het seizoen ongevalvrij afsluiten in ons vertrouwde Dorp 49 te Kalken. Tijdens de bubbels mochten we onze cheque van 1.000,- Euro overhandigen aan de vertegenwoordiger van het Kinderkankerfonds, Nathalie Van Hoorebeke, die de werking van het fonds uitgebreid kon toelichten. Jullie GT giften zitten nu zonder twijfel in goede handen, waarvoor oprecht dank!

Met de stichter van onze club Marc Hellinckx in gedachten, konden we met trots huiswaarts keren en onze wagens in winterslaap wiegen. De voorbereidingen voor het seizoen 2020 kunnen nu echt op toeren komen.

Foto’s