Van Denderland naar Zeeland

Zondag 7 mei verzamelden we op initiatief van Lucien en Tom Van De Winckel in Dendermonde voor een rit richting de grensstreek en de Westerschelde.
Funcars, een ware snoepwinkel voor petrol-heads, fungeerde als startlocatie. Gastheer Wouter heeft in zijn zaak een fraai aanbod aan sportieve wagens van diverse pluimage. Ons geliefkoosd merk is manifest aanwezig in het aanbod, zelfs voor de iets kleinere chauffeurs. (zoals u zal merken in het fotoalbum).

Ook voor deze rit waren de weergoden niet meteen op de afspraak. Op veel zon konden we niet rekenen, desondanks gingen de cabriodakjes open. Na de start ging het langs overwegend rustige wegen richting de Belgisch-Nederlandse grens. Daar aangekomen bleek de jaarmarkt in Koewacht ons roadbook te verstoren, maar niet getreurd, een Porschist is van vele markten thuis. Waze en andere TomTom’s brachten ons feilloos terug op de juiste route én naar een schitterende tussenstop: Bar Goed aan de Perkpolderhaven. De maatjes gingen vlot naar binnen; het terras van Bar Goed was verleidelijk om langer te blijven, maar Porschisten weten dat na deel 1 ook deel 2 moet gereden worden en zo geschiedde.

Deel 2 bracht ons vlot terug naar de fiere stad aan de Dendermonding. Restaurant Amical in Grembergen was de eindbestemming. Daar werden we culinair verwend door zaakvoerder Peter Vercammen en zijn team. De naam van deze zaak past bovendien uitstekend bij een club zoals de onze.

Kortom, met dank aan Lucien en Tom, het was opnieuw een topdag voor Porschisten.

Foto’s