Tulpenroute was voltreffer

Niks anjers, niks rozen, wel tulpen en nog meer tulpen…
Zestig Porschisten verzamelden onder een zonnige hemel in het kleine Nederlandse dorpje De Heen aan de grens tussen Noord-Brabant en Zeeland. De gezellige brasserie Hogediep aan de Jachthaven de Schapenput bood ons een uitgebreid ontbijt aan. Brasserietje vol!

Amper een uur later stonden de eerste Porschisten al te popelen om van start te gaan. De roep van de zon om open te gaan rijden was blijkbaar bijzonder groot.
Alle barometers stonden immers op regen, maar die zou nog enkele uren uitblijven. Cabrio Rony & Dianne zouden de kap tijdens de ganse rit zelfs niet dicht leggen.
Zeeland mag dan al onder de zeespiegel liggen net zoals de akkers en dus ook de tulpen, maar de wegen leggen die Nederlanders liefst wat hoger, liefst op een dijk en liefst op vlotte asfalt. En zo zou de ganse route ons prachtige vergezichten bieden over Noordzee, het Grevelingenmeer, het Veerse meer en nog zoveel ander moois. Een laatste tussenstop stond in het roadbook ingekleurd als Oesters & Bubbels wat alle Porschisten verleidde om halt te houden in Yerseke.

Onze eindmeet lag in Hoogerheide waar recent Wout en Matthieu nog op het podium stonden te pronken van het WK veldrijden. Maar ook het Brabantse Wal Festival was aan de gang wat ons even van de geplande weg bracht in de slotkilometer. Bistro D’Ouwe Leeuw bleek de ideale plek om in alle gezelligheid deze mooie rit af te sluiten. Bistrootje vol!

Met dank aan Rony & Dianne voor deze onvergetelijke dag.

Foto’s