Zonovergoten Ardennenrit

28 augustus 22, een zonovergoten dag in Rendeux…
Om 11:45 worden we verwacht in T’Rendeux, een super gezellige en mooi ingerichte brasserie. 28 auto’s vullen de parking en straat mooi in. Wij mogen onze magen vullen met een overheerlijke spaghetti.
Vanaf 13u mogen we onder een een stralende hemel de rit aanvangen.

Sommigen hebben al 200 km achter de boeg, maar de 120 km tot aan de tussenstop gaat vlotjes.
Leuke baantjes, kronkelende weggetjes, bossen, bossen, bossen en nog eens bossen….ja we zaten dan ook in de Ardennen, maar op sommige momenten waande je je ergens in een heel ver niemandsland. Prachtige uitzichten, heel rustig op de baan, wat wil je nog meer.

De plaatselijke bevolking vol enthousiasme, als we al eens een mens tegen kwamen.

Een leuk meevallertje was dat we, net voor de tussenstop, nog even konden bijtanken in Luxemburg, al is het prijsverschil met België momenteel veel kleiner dan vroeger.

De bezoekers van de plaatselijke rommelmarkt (waar je leuke hebbedingetjes kon  scoren) keken raar op: een file met enkel
Porsches aan de benzinepomp. Dat zie je niet iedere zondag.

Na een lekkere koffie of verfrissend drankje in Chalet Royal in de buurt van Bastogne mochten we deel 2 aanvatten. Nog een laatste 60 km en Marche-en-Famenne kwam in zicht.

Hotel Quartier Latin verwende ons daar met een overheerlijke BBQ, een BBQ om U tegen te zeggen. Afsluiten deden we met een lekker dessertbuffet en zo zat de prachtige dag er jammer genoeg alweer op.

De meerderheid had nog eens 200 km te trotseren om de thuisbasis te bereiken, een beperkte equipe ging flink uitrusten in het hotel.

Het was een Ardennenrit om niet snel te vergeten, er werd zelfs voorgesteld dat zo een rit wel 2 maal per jaar zou mogen doorgaan.
Patrick en Linda…..dikke merci voor de prachtige dag! Van Hendrik (aka Snoer) ontvingen we een collectie mooie foto’s.
Magali.